Nejvymazlenější verze mobilní aplikace je dostupná pro Android, iOS bude následovat

Na Google Play máte k dispozici nejnovější a zároveň nejvymazlenější verzi naší mobilní aplikace dosud. Verze pro iOS, tedy iPhone a iPad, bude následovat, u ní ještě běží schvalovací proces. Na co se ve verzi 2.1.0 můžete těšit?

Přehledné informace o stavu poslechu

Detail audioknihy v mobilní aplikaci - Přehledné informace o stavu poslechuUž v minulé verzi jsme vám přinesli super přehledný a revoluční indikátor stavu stahování a poslechu audioknihy. Ale proč to celé ještě nevylepšit, že?

K vizuálnímu indikátoru jsme nyní přidali i famózní textový info řádek. A ne jen jeden, ale hned čtyři v jednom. Záleží na vás, o kterou z informací máte zájem, přepnout si ho můžete přes šipky na detailu audioknihy.

Nebo posunutím prstem (swipe) vpravo nebo vlevo nad tímto textem – a to jak v detailu audioknihy, tak v knihovně a také v přehrávači. Vymazlené.

Zobrazit si můžete nechat:

  1. Kolik času ještě máte staženého k poslechu od aktuální pozice. Aby se vám nestalo, že odejdete z domu a venku zjistíte, že toho nemáte staženého dost.
  2. Kolik času vám zbývá na poslech (t.j. staženo i nestaženo).
  3. Kolik času jste z audioknihy již slyšeli.
  4. Kolik času máte z audioknihy staženo.

Pryč s nudnou šedí, barvy vítejte

Minulá verze působila fádně, byla v odstínech šedé. Trochu jsme ji pro vás rozveselili a tlačítkům jsme upravili barvy. Tak, aby vám vizuálně indikovaly akci.

Modrá barva znamená čtení nebo poslech. Slouží k ovládání přehrávání audioknihy, pro čtení zpráv či proklik na web. Zelená barva se používá pro tlačítka k ovládání stahování.

Žlutá barva slouží ke zvýraznění věcí souvisejících s hodnocením – audioknihy či celé aplikace. Mimochodem, pokud se vám aplikace líbí, prosím odohnoťte ji. Vás to moc nestojí a nám to velmi pomůže.

Knihovna na steroidech

Knihovna audioknih v mobilní aplikaci - Filtrování a třídění audioknihZatímco v minulé verzi jste si mohli ve vaší knihovně zobrazit všechny nebo stažené audioknihy, nyní si můžete zobrazit i rozposlouchané. Navíc, audioknihy si můžete seřadit podle názvu, ale i podle autora, interpreta nebo zbývajícího času.

I z knihovny můžete audioknihu ohodnotit nebo zrecenzovat. Najděte si chvíli a udělejte to. Pomůžete tak dalším milovníkům audioknih stejně tak, jako oni pomáhají vám.

Líbila se vám audiokniha? Pochlubte se s ní kamarádům, například na sociálních sítích či e-mailem. Můžete tak také učinit z detailu audioknihy.

Přehrávač, vyhrávač

Přehrávač audioknih v mobilní aplikaciRapidně jsme pro vás zlepšili rozhraní přehrávače. Tlačítka na posun po kapitolách byly drobné, hůře se na ně klikalo, podobně to bylo i s posunem v rámci kapitoly.

Tlačítka jsme dali k sobě na spodek obrazovky, abyste snadno dokázali ovládat přehrávání i když mobil držíte jen jednou rukou.

Přehledný info řádek jsme již zmínili výše, přidali jsme vám ho i sem. Přejděte po něm prstem vlevo nebo vpravo, abyste si změnili informaci, která se na něm zobrazuje.

Pokud používáte více zařízení, vhod vám přijde synchronizace poslechu mezi nimi. Na jednom zastavíte přehrávání, na druhém pokračujete tam, kde jste skončili na prvním. Synchronizaci poslechu si můžete vypnout v nastavení, ale …

Pokud nemusíte, nedělejte to. Neboť jeden nikdy neví, kdy budete chtít pokračovat v poslechu na webu. Cože? Ono jde poslouchat audioknihy rovnou na webu? No, ještě ne, ale brzy 🙂

Podívali jsme se také na zastavení přehrávání, když odpojíte sluchátka. Konečně je to stoprocentně funkční – a velmi praktické. Přehrávání se zastaví, i když odpojíte Bluetooth (v autě nebo doma na věži).

Namakaný katalog audioknih

Katalog audioknih v mobilní aplikaci - Osobní doporučení, Seznam přání, BestselleryNajít si audioknihu umíte přes žánry a kolekce, jako dosud. Ale, teď vám přinášíme i osobní doporučení, snadný přístup k seznamu přání, navigaci přes autory, interprety nebo vydavatelství.

Samozřejmostí je možnost si filtrovat audioknihy podle jazyka, nebo třídit například podle popularity nebo hodnocení. Můžete si taky audioknihu vyhledat zadáním názvu, jména autora nebo interpreta.

Navíc, jelikož rádi hodnotíte a píšete recenze na audioknihy na webu, můžete tak nyní činit i přímo z mobilní aplikace. Navzájem si tak pomáháme a tvoříme jednu velkou audioknižní komunitu. Samozřejmě, i recenze z aplikace se započítávají k těm, za které můžete získat audioknihu zdarma.

Lepší zobrazení na tabletech

Pokud jste používali aplikaci na tabletu, jistém nám dáte za pravdu, že se ne úplně dobře využíval veškerý prostor, který byl k dispozici, ovládací prvky byly mále, hůře se to ovládalo.

Tomu je konec, zvětšili jsme pro vás celou aplikaci, aby i proporcemi více připomínala verzi, kterou znáte z mobilů. Aby se vám snadno klikalo na ovládací prvky a aby byla velikost písma super pohodlná na čtení.

Aktualizujte si ji, nebo nainstalujete

Pokud mobilní aplikaci používáte, Google Play by vám měl nabídnout její aktualizaci. Aktualizujte si ji a dejte nám vědět. Pro iOS pár dní ještě počkejte, pro tento systém schvalování trvá déle, jistě se jí však brzy dočkáme.

Pokud aplikaci ještě nemáte nainstalovanou, nainstalujte si ji. Budete tak moci pohodlně své audioknihy stahovat a poslouchat.

Ještě světlejší zítřky…

Velmi se těšíme z této verze aplikace, na které máte svůj podíl i vy – protože nám píšete, hodnotíte, milujete audioknihy. Ale …

Ani zdaleka nekončíme. Máme spoustu nápadů, jak aplikaci ještě vylepšit, co do ní ještě přidat, tak se jistě brzy dočkáte dalších vylepšení. Zůstaňte naladěni a sledujte nás.

A nezapomeňte, pokud vám něco chybí, máte nápad na vylepšení, připomínku, či kritiku, určitě nám dejte vědět. E-mailem nebo telefonicky, jak vám to jen vyhovuje.

Sdílej článek

1 Comment

  1. Poslouchejte audioknihy pohodlně, online na vašem počítači | Blog Audiolibrix
    28. ledna 2018 @ 14:10

    […] naší aplikace a nevypnuli jste si synchronizaci poslechu, tak zažijete malý zázrak. Jinak, já jsem vám říkal, abyste si ji […]

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >