Dosáhněte úspěchu s Meriglobe

meriglobe-1plus1-1000x1000-20160711

„Podnikání je jako strom. Buď roste, sílí, vzkvétá a přináší vytoužené ovoce nebo stačí zásah jediného škůdce, neodborný zákrok, nedostačující péče či závistivý soused a můžete o celý strom přijít. S Meriglobe Advisory House přijdete nanejvýš o jednu suchou větev.“ – Meriglobe

Tento týden běží na našem webu akce, kdy si k jakékoli zakoupené audioknize nakladatelství Meriglobe můžete vybrat druhou zdarma. Víte ale vůbec, čím se Meriglobe zabývá a co vám nabízí? Pokud ne, jste na pravém místě, popovídali jsme si totiž s jejich autorem, Vladimírem Johnem.

Meriglobe Advisory House je mezinárodní společností, která se zabývá pomoci firmám a podnikatelům – od pomoci se založením firmy po odkoupení pohledávek. Působí celkem v 28 zemích světa. Audioknihy z produkce Meriglobe především slouží pro podnikatele stávající či aspirující – vždy představují rozhovory s odborníky na určitá témata – zejména se soustředí na pomoc a tipy pro podnikatele, ale i varování ohledně častých chyb, kterých se mnozí dopouštějí a pro jejich firmu mohou být fatální.

Prozrazení dalších informací už nechám na Vladimíru Johnovi.

Jak dlouho působí firma Meriglobe na českém/slovenském trhu?

VJ: Na českém a slovenském trhu působíme již 20 let v oblasti poradenství zejména pro podnikatele v problémech. Postupně vznikaly jednotlivé značky, které se zhruba před 5ti lety sloučily do Meriglobe Advisory House. Protože se škála problémů podnikatelů i jejich řešení často opakuje, před dvěma lety jsme přijali rozhodnutí založit vzdělávací značku Meriglobe Business Academy, původně se sídlem v Londýně. Dnes již máme i českou MBA a právě teď je registrována i slovenská a postupně budeme aktivity rozšiřovat i do dalších zemí.  Cílem značky MBA je působit zejména preventivně. Většina podnikatelských rizik a problémů je podle nás naprosto zbytečná a dá se jim snadno předcházet.

Na koho jsou Vaše audioknihy primárně cílené?

VJ: Audioknihy jsou cílené především na menší a střední podnikatele, ale poslouchat by je měli i ti, kteří se teprve rozhodují o zahájení svého podnikání a určitě si v nich najdou užitečné informace i podnikatelé, kteří jsou o sobě přesvědčeni, že už všechno znají.

Na jaké bázi jsou Vaše audioknihy založeny – najde v nich posluchač jednotlivé kroky a tipy, nebo jsou spíše teoretizující?

VJ: Audioknihy mají dva hlavní významy. První je upozornit na to, že existují podnikatelská rizika a přesně označit jaká. A druhý je ukázat podnikatelům cestu, jak podnikat úspěšně a bez rizika.

Co vás motivovalo k vydání příruček v audio podobě? 

VJ: Forma rozhovoru mezi redaktorkou a poradcem byla vybrána pro vyšší atraktivitu pro posluchače, který slyší střídající se 2 a více hlasů. Záměrem je, aby si posluchači mohli poslechnout téma, které je zajímá nebo které právě řeší, cestou autem do práce nebo třeba hromadnou dopravou. Délka rozhovoru je tomuto také přizpůsobena. Rozhovory jsou vedené jednoduchou řečí bez zbytečných cizích slov a jsou tak lehce stravitelné pro běžného podnikatele. Forma audio rozhovoru tedy byla prvotním záměrem a až následně z toho vznikly eknihy a nyní i kniha deseti rozhovorů s názvem Jak podnikat bez rizika.

Podle čeho jste vybírali pro audioknihy narátory?

VJ: Snažili jsme se vybírat hlasy, které zní příjemně a jsou známé z televize i rozhlasu. Stejně tak jsme postupovali, když jsme rozhovory natáčeli v londýnském i moskevském studiu. Naše audiorozhovory i eknihy se dnes prodávají po celém světě.

Myslíte si, že mohou pomoci i nepodnikateli, nebo nějakým způsobem obohatit jeho život?

VJ: Většina audioknih je tvořena i pro nepodnikatele. Například téma Jak bezpečně investovat do nemovitostí může využít úplně každý, kdo kupuje jakoukoli nemovitost. V audioknihách si najdou užitečné informace i zaměstnanci, kteří chtějí lépe vykonávat svou práci a rozšířit si znalosti, jak řídit například jim svěřený úsek firmy.

Jaká je podle Vás ta úplně nejčastější podnikatelská chyba? 

VJ: Ač se to může zdát jakkoli neuvěřitelné, největší chybou je nepodnikat sám. Každý, kdo si vezme partnera do své firmy rozdělením obchodního podílu nebo akcií neúměrně riskuje. Poměr 50 na 50 je téměř jistým krokem k podnikatelské tragédii. Může to fungovat třeba 20 let, ale nakonec stejně přijdou neshody a dohodnout se o rozchodu a rozdělení firmy v dobrém se podaří málokomu. Kdo se chce tomuto riziku vyhnout, drží svou firmu pevně v rukách a vlastní vždy 100 %.

Chystá Meriglobe v blízké době nějaké novinky? 

VJ: Mimo audioknih a eknih vydáváme také knihy, všechny jsou zaměřeny a odhalování rizik v podnikání a rady, jak se jim vyhnout a jak podnikat úspěšně. V současné době mimo jiné připravujeme dalších 10 rozhovorů, které vyjdou do konce tohoto roku a budou opět na zajímavá témata. Například Jak bezpečně investovat své peníze, Jak podnikat úspěšně a zbytečně neriskovat, Nejčastější právní chyby podnikatelů, Franchising v praxi a další.

A na závěr jedna osobní otázka – jaké audioknihy posloucháte ve volném čase Vy?

VJ: Posloucháme zejména audioknihy od významných světových  podnikatelů. Momentálně je to Elon Musk.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >