Líbilo se, zkuste, proč #19

Zrovna máte za sebou poslech audioknihy, která se vám zalíbila. A chtěli byste si poslechnout něco podobného. A tady přicházíme na řadu my, protože vám každých 14 dní doporučujeme audioknihy na základě jejich podobnosti. Všechny věci společné nemají, ale my hledáme takové kousky, které by se vám měly zalíbit. Líbila se vám jedna? Zkuste tu druhou. A my vám hned vysvětlíme, proč se vám bude líbit i ta druhá. Jdeme na to!

Líbilo se, zkuste, proč #19

 

Elon Musk

Pokud jste byli inspirovaní a uchvácení životopisem Steva Jobse podobně jako já, musíte dát šanci Elonu Muskovi. Opět jde o vyprávění reportéra, který měl k dané osobě přístup a sbíral fakta dlouhá leta, dělal rozhovory s mnohými lidmi v jejím okolí. A vyšel z toho neskutečně zajímavý příběh. V obou případech se jedná o skutečné životopisy a skutečné muže, kteří formovali a formují naši budoucnost, inspirují nespočet lidí po celém světě a tak trochu vybočují z řady, ať už svým smýšlením nebo chováním, svou vizí. Ale tyto životopisy jsou podány tak, že je vlastně můžete poslouchat mnoha způsoby – jako zajímavé příběhy plné zvratů, kvůli zákulisním informacím z celosvětově známých společností, jako kvalitní biografie, nebo jako inspirativní audioknihy, které vás donutí po jejich poslechnutí vstát a dělat něco se svým životem. Ať už v jakémkoli ohledu. Elon Musk je ikonickou osobností, která stojí za vznikem Tesla Motorx, Space X, nebo třeba Paypalu. A mnozí tvrdí, že jeho životopis je snad ještě lepší, než ten Jobsův. Je už na vás to posoudit.

Mráz

Opět jsme šli po trochu očividné spojitosti, ale troufám si tvrdit, že pokud se vám líbil Děs Davida Hiddena, zalíbí se vám i Mráz Bernarda Miniera. Oba příběhy se odehrávají ve Francii – oproti všude se vyskytující severské detektivce je to docela změna. Ale nikdo netvrdí, že drsné a zajímavé příběhy dovedou psát pouze seveřané. I samotné názvy těchto audioknih vám napovídají, že žádná legrace to rozhodně nebude. V obou najdete příběhy plné děsivé a mrazivé (hehe) zvraty, zajímavé postavy, důraz na jejich psychologii. Navíc obě přeložil a načetl Jiří Žák, takže pokud jste si oblíbili jeho specifický přednes v jedné, rychle sáhněte po druhé, protože nebudete litovat.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >