Recenze měsíce – DUBEN

První dny května máme za sebou a my už jsme našli recenzi měsíce dubna. Napsal ji Peter Gašparík. Recenzovanou audioknihou je Po strništi bos Zdeňka Svěráka. Další recenze si můžete přečíst přímo v detailu audioknihy.

Jedinečné ako vždy

500Po strništi bos – je ďalším klenotom od pána Svěráka. Pamätám si, ako som celé toto dielo počul prvý krát. Zabalený v deke pri sviečke, všade okolo tma a Svěrák začal svoje rozprávanie. Zaznel jemu typický hlas, ktorý vždy ponúka zážitky.

V tejto audioknihe opisuje detstvo malého chlapca, ktorý z mesta prichádza na vidiek a zažíva všetko možné i nemožné, farebné i čiernobiele a stretáva sa tu s osudmi jemu blízkych i vzdialených ľudí. Ako vždy tak aj v tomto diele platí, že Zdeněk Svěrák je majstrom pera i reči. Intonácia, kvalita nahrávky a podanie spĺňa všetky kritériá a zaručuje jedinečný zážitok.

Budeme svedkami rôznych chlapčenských „akcií“ a šibalstiev, ktoré poznajú len chlapci a ich príbehy voňajúce slnkom, senom a trávou vidieka sa na Vás doslova nalepia. Pri počúvaní budete mať výrazne silný pocit akoby ste v deji boli aj VY. Je úplne zrejmé, že Svěrák veľmi dobre pozná mentalitu ľudí a v tomto prípade i chlapčenský svet so všetkým, čo k tomu patrí. Podrobne a živo opisuje vzťahy, stretnutia, situácie, rozhovory akoby v tom deji bol on sám. Príbehu dáva ešte väčšiu silu to, že je vyrozprávaný z pohľadu malého hlavného hrdinu. Je tam cítiť ten detský bezstarostný a skúmajúci svet všehochuti. Veru.

V jednom rozhovore sa Svěrák vyjadril, že niečo v deji je pravdou a čosi si vymyslel. A len na nás je, aby sme preskúmali, čo tým myslel… Jednou z ciest je pustiť sa do počúvanie tejto audioknihy a objaviť to. Pravdepodobne pri tom zažijete mnoho skrytých hrejivých pocitov o ktorých ešte ani netušíte. Je krásne, že takéto diela vychádzajú. Srdečne odporúčam!

 

recenze banner CS

Chcete získat kredit na nákup audioknihy? Pište recenze!

Stáčí psát ve větách, popsat své dojmy z obsahu i zpracování audioknihy – nechte se inspirovat třeba tou, kterou jsme tento měsíc vybrali. Pomáháte tím ostatním posluchačům i vydavatelům. A navíc vás můžeme vybrat a získáte tak kredit na nákup další audioknihy. A to se vyplatí 🙂

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >